TMW avalikustas järgmise aasta konverentsiprogrammi esimesed kõnelejad ja teemad | Tallinn Music Week

TMW avalikustas järgmise aasta konverentsiprogrammi esimesed kõnelejad ja teemad

Tuleval kevadel 27.märtsist 2.aprillini juba üheksandat korda toimuv rahvusvaheline uue muusika ning linnakultuuri festival Tallinn Music Week avalikustas sündmuse raames toimuva konverentsi kõnelejate ja teemade esimese ringi. 

Terve nädala kestva festivali raames Nordic Hotel Forumis 31.märtsist 1.aprillini toimuval konverentsil esinevad ettekannete ja aruteludega nii muusikatööstuse esindajad kui loome- ja tehnoloogia valdkondade spetsialistid ning poliitikakujundajad.

Mõjukas popkultuuriteoreetik Simon Reynolds saabub Eestisse tutvustama oma tänavu sügisel ilmunud glamrocki pärandit ja järelvõnkeid käsitlevat raamatut „Shock and Awe“. Linnaruumi keskklassistumise vastu võitlemisest räägib Berliini underground muusika klubisid ühendava platvormi Clubcommission vedaja Lutz Leichsenring. Loomingut suunavatest jõududest ja kultuuride ning põlvkondade vahelisest suhtlusest vestlevad industriaalmuusika teerajaja-grupi Einstürzende Neubauteni liige Alexander Hacke ja muusik, filmilooja ning festivali Love Parade kaasasutaja Danielle de Picciotto. Kuulsa Mali bändi Tinariweni manager Manny Ansar räägib oma kogemusest tuareegide kõrbefestivali “Festival au Desert” korraldamisel äärmuslaste kehtestatud muusikakeelu tingimustes. Oma vähiravist taastumise järgse loomingulise eneseleidmise lugu avab Soome laulja-laulukirjutaja Astrid Swan.

TMW 2017 konverentsi programmi on teiste seas kinnitatud veel Briti loovmajanduse ja kultuuripoliitika strateeg Tom Fleming, kes nõustab ka Kultuuriministeeriumi poolt tellitud Eesti kultuuriorganisatsioonide mõju-uuringut, Ühendkuningriigi uue muusika rahastusplatvormi PRS tegevjuht Vanessa Reed, samuti legendaarse raadiojaama KEXP DJ ja sisujuht Kevin Cole ning kommunikatsiooniekspert Brian Reich Ameerika Ühendriikidest. Kõnelejate valikus on esindatud ka põhjanaabrite tehnoloogiakonverentsi Slush president ja tegevprodutsent Nicolas Dolenc, Soome haridusuuendusprojekti HundrED looja ja eestvedaja Saku Tuominen, Jaapani juhtiva sõltumatu plaadileibli JVC (Victor Entertainment) esindaja Aya Ohi ning muusikaettevõtja Tomoyuki Ohsawa, kes on muuhulgas üks Berliini Potsdami väljakul asuva futuristliku Sony keskuse rajajaist. Globaalse haardega Eesti start-up ettevõtlust esindavad konverentsil rahvusvahelise mänguvaldkonna ärikiirendi GameFounders rajaja ja tegevjuht Kadri Ugand ning idufirmade kauplemiskeskkonna Funderbeam asutaja ja tegevjuht Kaidi Ruusalepp.

Eelseisva TMW festivali siduvaks teemaks on jätkusuutlik areng ning sellega seotud valdkonnad keskkonnasäästlikkusest linnaarenguni ja kogukondade ühendamisest võrdõiguslikkuse edendamiseni. Festivali kahepäevase konverentsiprogrammi tuumaks on ettevõtluse arendus, rõhuasetusega muusikasektoril ja teistel loovtööstuse harudel, märksõnadeks innovatsioon, säästev areng, tuleviku töövõtted ja -oskused, tehisintellekti kasvav roll loomeprotsessides ning uue ja traditsioonilise meedia mõjuväljade analüüs „post-truth“ maailmas. Eesti 2017. aasta Euroopa Liidu eesistujamaa staatus asetab arutelude raskuskeskmesse ka digitaalse ühisturuga seonduvad teemad. Seoses uute muusikaekspordi ning kultuurivahetuse projektidega on sedakorda festivalile oodata ka endisest enam delegaate Jaapanist ning Kanadast.

TMW kaheksa toimumisaasta jooksul on festivali konverentsil esinenud paljud muusikatööstuse niiditõmbajad ja suunanäitajad, teiste seas plaadimärgi Sire rajaja Seymour Stein, mõjukad managerid Simon Napier-Bell ja Peter Jenner, samuti mitmed muusikutest popkultuuriloo kaardistajad nagu Viv Albertine (The Slits), John Robb (The Membranes) ja Bob Stanley (St Etienne). Alates 2016. aastast on varem peamiselt muusikakesksele TMW konverentsile lisandunud loovtööstuse olulise väärtustamine laiemas kontekstis. Nii saaid mullusel konverentsil teiste seas sõna USA ettevõtja ja filantroop Hamdi Ulukaya, kunstnik ja filmitegija iO Tillett Wright, geeniteadlane Lili Milani, Euroopa Parlamendi liige Julia Reda, Silicon Valley äri-ingel Fadi Bishara jt eri valdkondade visionäärid.

Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuuri festival TMW toimub tuleval kevadel 27. märtsist 2. aprillini. Lisaks õhtustele kontsertidele pealinna klubides ja konverentsile Nordic Hotel Forumis toimuvad TMW raames tasuta pealelõunased „Linnalava“ kontserdid, vestlussari „TMW jutud” ning  linna mõnusamaid söögikohti tutvustav restoranifestival „TMW maitsed”. Samuti jätkuvad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“, Disainiturg ning avalikku linnaruumi hõlmav heli- ja arhitektoonika projekt.

Kogu TMW 2017 festivali ning konverentsi kava kuulutatakse järk-järgult välja tuleva aasta alguses.
TMW 2017 delegaadipassid hinnaga 175 eurot on kuni 31. jaanuarini saadaval TMW veebipoes
Delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ning ligipääsu registreerunud kontaktide andmebaasile.

TMW 2017 festivalipassid hinnaga 50 eurot on kuni 1. veebruarini saadaval TMW veebipoes
Festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames.

Tallinn Music Week 2017 esitleja on Nordea pank, partnerid Telia ja Spotify, Kultuuriministeerium, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Eesti Meedia ja Nordic Hotel Forum.