Nordea ja „Viis tärni“ esitlevad Tallinn Music Weekil valikut festivali programmist | Tallinn Music Week

Nordea ja „Viis tärni“ esitlevad Tallinn Music Weekil valikut festivali programmist

27. märtsist 2. aprillini toimuva uue muusika ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Weeki (TMW) esitleja Nordea pank ja panga kultuuriportaal „Viis tärni“ on ka tänavu kokku pannud omapoolse festivali ülevaate ja programmisoovitused. Valikus on üle 70 artisti Eestist ja välismaalt, samuti läbilõige „TMW maitsed“ restoranidest, kunsti- ja filmikavast, avalikest vestlustest ja linnaruumi aktsioonidest ning laste- ja noorteprogrammist.

Uue muusika esitlusfestivalina alustanud TMW on kaheksa tegutsemisaasta jooksul kasvanud regiooni suurimaks linnafestivaliks, mis täidab nädalaks kogu Tallinna põnevate ettevõtmistega mahukast muusikaprogrammist avalike vestlusringideni ning kaasaegse kunsti ülevaatest mõnusaimate toidukohtade tutvustamiseni. Nordea & 5* valik aitab 10 erineva programmiosa ning ligi 250 artistiga festivalil hõlpsamini orienteeruda ning on planeeritud just sel moel, et tähelepanuväärseimad sündmused sobituvad ajakavasse, mis kulgeb läbi seitsme kevadpäeva, ligi saja lava ja kümnete toidupaikade ning erinevate tegevuste, mis ulatuvad Kopli poolsaarelt Ülemisteni ja Nõmmelt Maakri tänava garaažideni.

“Oleme Nordeas andnud oma klientidele lubaduse toetada neid oluliste otsuste tegemisel ja jagada neile seejuures parimat nõu. Väga äge on tänu oma kultuurivaldkonna partneritele olla võimeline tegema seda palju laiemalt kui vaid finantsvaldkonnas ja rahaasju puudutavatest küsimustes,“ kommenteerib Nordea Eesti turundusjuht Mirjam Mikkin, lisades: „Meie infotihedas igapäevas on sageli suureks abiks, kui usaldusväärne kontakt on nö eeltöö ära teinud. Just seda püüamegi saavutada ka Nordea 5* programmiga Tallinn Music Weeki raames. Julgustame igaüht leidma endale festivalilt kasvõi ühe sündmuse, millega oma kevadesse värskust ja uusi elamusi tuua!”

Tänavuse TMW üheks armastatumaks kohtumispaigaks tõotab taas kujuneda Disaini- ja arhitektuuri galeriis avatav TMW pop-up kohvik, mille menüü eest vastutab tänavu Hiiumaa soul-food resto Ungru. Pop-up restos ning kohvikus Must Puudel käivitub juba festivali avapäeval avalike vestluste programm, mis pakub arutelusid kultuuriprügi sorteerimise vajalikkusest kosmosetehnoloogia ja kunsti utoopiate kohtumisalade kaardistamiseni. Lisaks Ungru saareköögile leiab „TMW maitsed“ valikust üle 30 söögipaiga ning mitmeid eriüritusi, millest tähelepanuväärseimad on tippkokk Peeter Piheli heategevuslikud „toit ei ole prügi“ õhtusöögid.

Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) kureeritud kunstiprogramm käivitub pikendatud avamisaegadega galeriiõhtuga „Tallinna Teisipäev“ ning sisaldab lisaks kohaliku ja rahvusvahelise kaasaegse kunsti näitustele ka kunstnike igapäevatööd tutvustavaid ringkäike. TMW tänavuse filmiprogrammi kõrghetkeks on Sloveenia industriaal-skandaalgrupi Laibachi Põhja-Korea visiiti jälgiva doki “Vabaduspäev Põhja-Koreas” linastus, millega kaasneb kohtumine filmi tegijate ja peategelastega.

Vabaduspäev Põhja-Koreas (2016)

 

TMW linnalava programm toob pealelõunase festivalimelu ootamatutesse ja avastamist väärivatesse paikadesse üle linna – raamatu- ja plaadipoodidest Nordic Hotel Forum sviidini. Muuhulgas kureerivad TMW noorteprogrammi käivitajaist gümnaasiumiõpilased linnalava kontserti Tatari tänava Uuskasutuskeskuses. Kõige noorematele toimuvad Eesti Lastekirjanduse Keskuses töötoad, kus tuntud muusikute juhendamisel õpitakse looma muusikat ja heliinstallatsioone ning kergitatakse katet rütmimaailma ja DJ-töö saladustelt. Festivali linnaruumi hõlmavate algatuste raames antakse EKA sisearhitektuuri, urbanistika, arhitektuuri ning tootedisaini tudengite ühisel jõul Maakri tänava garaažidele uus elu.

TMW mahukaim ja häälekaim osa ehk kolmepäevane õhtuste kontsertide programm hõlmab kõikvõimalikke muusikastiile folgist elektroonikani ja indiest metalini. Rahvusvahelise kaliibriga artistidest ilmestavad programmi teiste seas šoti multi-instrumentalist C Duncan, industriaalmuusika teerajaja-grupi Einstürzende Neubauteni asutajaliikme Alexander Hacke ja kunstniku ning filmilooja Danielle de Picciotto tandem, techno produtsent Pearson Sound Ühendkuningriigist ning dirigent Kristjan Järvi koos maailmanimedest nüüdismuusikutega ning tuntud Eesti muusikute kooslusega Glasperlenspiel All Stars.

Nordea & 5* valikuga saab tutvuda TMW kodulehel. Kõik kõnealused programmisoovitused on tähistatud sinise tärniga ning valides “view by sessions”, näeb ka valikartistide kontsertide ning soovitatud sündmuste algusaegu. Ka veebi artistivaates on Nordea & 5* programmi valikud varustatud sinise tärniga.

Nordea pank on lisaks kultuuriportaalile Viis tärni tuntud ka kultuurisündmuste Pimedate Ööde Filmifestival peatoetajana ning koostöös Hooandja platvormiga hoolitseb Nordea uute talentide esiletõusu, maapiirkondade kultuurielu ning sallivuse edendamise eest Eesti ühiskonnas. Aastal 2011 pälvis Nordea pank „aasta kultuurisõbra” tiitli ning on korduvalt leidnud EV Kultuuriministeeriumi poolt kultuurisõbrana äramärkimist.

Üha uusi maitseid ja värve omandava linnafestivali Talinn Music Week kavasse on tänavu lisaks muusikaprogrammile ja loovtööstuse konverentsile kaasatud restoraniprogramm „TMW maitsed“, vestluste sari „TMW jutud“, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogramm. avalikku linnaruumi hõlmav arhitektoonika projekt, piirkonna põnevaimat disaini tutvustav Disainiturg ning esmakordselt ka spetsiaalne laste- ja noorteprogramm. 27. märtsist 2. aprillini toimuva festivali siduvaks teemaks on jätkusuutlik areng ning sellega seotud valdkonnad keskkonnasäästlikkusest linnaarenguni ja kogukondade ühendamisest võrdõiguslikkuse edendamiseni.

TMW 2017 festivalipassid hinnaga 60 eurot on müügil TMW veebipoes. Festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse eeldusel, et vastav klubi ei ole välja müüdud. Kui klubi on välja müüdud, toimub publiku klubisse laskmine järjekorra alusel. Nordea ja Telia klientidele kehtivad erisoodustused.

Õhtuste kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis.

Piiratud kogus TMW 2017 toetajapasse hinnaga 150 eurot on müügil TMW veebipoes. TMW toetajapass tagab eelisjärjekorras pääsu kõikidele TMW kontsertidele, sh TMW avakontserdile ning TMW delegaadibaaridesse ning pakub võimalust personaliseeritud  programmisoovitusteks. Nordea ja Telia klientidele kehtivad erisoodustused.

TMW 2017 delegaadipass hinnaga 295 eurot on müügil  TMW veebipoes. Delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ja delegaadibaaridesse ning registreerunud kontaktide andmebaasile.

TMW 2017 esitleja on Nordea pank, peatoetajad Telia ja Spotify, Nordic Hotel Forum, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus / Visit Estonia ja Eesti Meedia, partnerid ja toetajad Uber, Viru Keskus, Telliskivi Loomelinnak, Solaris, Music Estonia, Tuborg, LaMuu, Fritz Kola, Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Tallinna Ettevõtlusamet jt.

Tallinn Music Weeki rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele,  toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.