Tallinn Music Weeki juubelifestivalile laekus esinemistaotlusi 1450 artistilt üle kogu maailma | Tallinn Music Week

Tallinn Music Weeki juubelifestivalile laekus esinemistaotlusi 1450 artistilt üle kogu maailma

Tuleval kevadel 2.–8. aprillini juba kümnendat korda toimuv rahvusvaheline uue muusika ning linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) tõmbab ligi üha rohkem välisesinejaid. 1. novembri südaööks laekus festivalile esinemistaotlusi 1450 artistilt 53 riigist.

Eesti järel saabus enim taotlusi Soomest, Venemaalt, Valgevenest ja Kanadast, ent esinemissoove laekus ka eksootilisematest maadest nagu Lõuna-Aafrika Vabariik, Senegal, Tuneesia, Hong Kong, Liibanon ja Brasiilia.

TMW2018 esinemistaotluste TOP10 riikide kaupa:

1. Eesti: 254
2. Soome: 203
3. Venemaa: 164
4. Valgevene: 71
5. Kanada: 67
6. Poola: 66
7. Läti: 55
8. Ühendkuningriik: 50
9. Ungari: 45
10. Rootsi: 45
Laekunud taotluste põhjal koostab TMW programmitiim ligi 250 artistist koosneva ning erinevaid muusikažanreid hõlmava kolmepäevase kontsertkava. Programmitiimi kuuluvad Eesti ja välismaiste muusikaettevõtete esindajad, ürituste korraldajad ning oma žanri parimad asjatundjad. Kavasse kinnitatud artistid kuulutatakse välja 2018. aasta jaanuari ja veebruari jooksul.

TMW muusikaprogrammi juhi Raimond Põldmaa sõnul on festivalil plaanis Eesti muusika paremiku kõrval taas esitleda mitmekesist ja tugevat rahvusvahelist programmi:

„Järgmisel aastal läheme vastu juba oma kümnendale festivalile. Olles käinud ka välismaistel sarnastel festivalidel, võin kindlalt väita, et ka meie muusikaprogramm on üks tugevamaid ja julgemaid omataolisi ning võime selle üle tõeliselt uhked olla. Eriti rõõmustab aga välisartistide kasvav huvi meie vastu. Viimaste aastatel on hüppeliselt tõusnud näiteks naaberriikidest Venemaalt ja Soomest, samuti Rootsist, Poolast ja Ungarist saabuvate avalduste hulk, ent tänavu trügis top5 sekka ka Kanada, oluline muusikamaa maakera teiselt poolelt!“

Räppar Metsakutsu esinemas TMW 2017 MyHits linnalaval Musumäel. Foto: Patrik Tamm

 

Viimasele, tänavu kevadel toimunud festivalile kinnitati esinejaid 30 riigist, teiste seas Šoti dreampopi täht C Duncan, Einstürzende Neubauteni asutajaliige Alexander Hacke ja klaveritehnika-eksperimentaator Hauschka Saksamaalt. Festivali muusikatööstuse esindajatest delegaatide poolt valitud Telliskivi Loomelinnaku artisti-auhinna võitsid post-pop produtsent ja laulja Mart Avi, multiinstrumentalist Erki Pärnoja ning elektropopi artist NOËP. Kõik auhinnatud on käeoleval sügistalvel esinenud või esinemas mitmeil rahvusvahelistel muusikafestivalidel.

TMW artistipreemia on varem võitnud Popidiot (2009), Iiris (2010), Ewert and The Two Dragons (2011), Talbot (2012), Elephants From Neptune (2013), Odd Hugo (2014),  Maarja Nuut (2015) ja I Wear* Experiment (2016).

2.-8. aprillil 2018 toimuva TMW juubelifestivali kava sisaldab lisaks 5.-7. aprillil toimuvaid õhtuseid kontserte ka tasuta Linnalava kontserte, vestlussarja “TMW jutud”, restoranifestivali “TMW maitsed”, kunstiprogrammi ning mitmesuguseid ettevõtmisi avalikus linnaruumis. 6.-7. aprillil aset leidev erinevaid valdkondi liitev TMW konverents kutsub kaasa mõtlema teemadel nagu tulevikutööstus, tehnoloogia, brändiuuringud ja meedia mõjuväljade analüüs. Lisaks muusikatööstuse esindajatele on konverentsi esinejatena kaasatud nii tehnoloogia- ja linna-arenduse novaatorid kui ka kultuuripoliitika kujundajad.

TMW 2018 festivalipassid hinnaga 60 eurot ning konverentsi- ja festivalipassid hinnaga 175 eurot on müügil TMW veebipoes
Festivalipass tagab pääsu kõikidele TMW muusikaprogrammi kontsertidele ning sisaldab eripakkumisi muude festivaliosade raames. Konverentsi- ja festivalipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu TMW konverentsile ja delegaadibaaridesse ning registreerunud kontaktide andmebaasi.