Tallinn Music Weeki nüüdismuusika õhtut Loomelootsikus esitlevad Briti plaadileibel 130701 / FatCat ja Japan Sound Portrait | Tallinn Music Week

Tallinn Music Weeki nüüdismuusika õhtut Loomelootsikus esitlevad Briti plaadileibel 130701 / FatCat ja Japan Sound Portrait

2.–8. aprillini juba kümnendat korda toimuva muusika- ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Week (TMW) kontserdiprogrammi lisandus 6. aprillil Loomelootsiku majas toimuv Briti plaadimärgi 130701 / FatCat ja projekti Japan Sound Portrait nüüdismuusika õhtu.

5.–7. aprillini toimuva TMW juubelifestivali muusikaprogrammis astub üles ligi 260 artisti 30 riigist. Kogu muusikaprogrammi ajakava on vaadeldav TMW kodulehel.

Ka varasematel TMW festivalidel oma artistide valikut esitlenud Briti plaadileibel 130701 / FatCat ühendab tänavu jõud BBC Three saatejuhi Nick Luscombe’i ning filmirežissööri ja japanoloogi Neil Cantwelli projektiga Japan Sound Portrait. Üheskoos esitletakse nüüdis- ja eksperimentaalmuusika õhtut Sadama asumis asuva Loomelootsiku maja teisel korrusel.

130701 artistidest astuvad plaadimärgi uusima artisti, Rootsi-Iraani päritolu pianisti ja helilooja Shida Shahabi kõrval üles ka auhinnatud elektroakustilise muusika looja Simon Vincent, tšellomängu võimalusi avardav Resina ja organiseeritud elektroonilisi glitche orkestraalsete elementidega ristav Emilie Levienaise-Farrouch. Japan Sound Portraiti esindab lääne klassikat ja avangardpoppi ning jaapani rahvamuusikat rekonstrueeriv Hatis Noit. Lisaks välisartistidele on võimalus tutvuda ka meie nüüdismuusiku Liis Viira ehk Liz Wirestringi eksperimentaalse harfi-looperi laboratooriumiga.

Hatis Noit

Post- ja nüüdisklassika äärealasid kaardistavat 130701 / FatCat plaadileibli näol on Briti muusikaveebi Drowned In Sound sõnul tegu „teetähisega kogu maailma muusikuile, kelle looming ei sobitu liiga ladusalt ühegi harjumuspärase žanrimääratluse või artistivalimiku alla.“ 130701artistide nimistusse kuuluvad teiste seas nii post-minimalismi helilooja Max Richter, mullusel TMW festivalil esinenud klaveritehnikate eksperimentaator Hauschka kui ka hiljuti lahkunud Islandi helilooja Jóhann Jóhannsson. Japan Sound Portrait on BBC Three saatejuhi Nick Luscombe´i ning helilooja ja japonoloogi Neil Cantwelli Jaapani muusikale keskenunud ühisprojekt.

130701 / FatCat Records ja Japan Sound Portrait esitlusõhtu toimumispaik Loomelootsik on Tallinna südalinnas Lootsi tn 8 aadressil asuv paekivist majake, mida tunti varem Tam Galerii ja restorani Neh asupaigana. Käesoleva aasta algusest tegutseb maja esimese korruse seintel ilutsevate kunstiteoste vahel kodurestoran ANNO, teisel korrusel aga muusikastuudio ja loometegevuse ruumid.

Simon Vincent

TMW 2018 130701 / FatCat Records & Japan Sound Portrait nüüdismuusika õhtu piletid hinnaga 12 eurot on müügil Piletilevis. Kohapeal on pileti maksumus 15 eurot.

Kontserdile tagab pääsu ka TMW 2018 festivalipass, konverentsi ja festivali ühispass ning toetajapass. TMW passid on müügil veebipoes.

5.–7. aprillini ligi 20 Tallinna klubis ja kontserdipaigas toimuva TMW festivali muusikaprogrammis astub üles ligi 260 artisti 30 riigist. TMW 2018 ajakava on vaadeldav festivali kodulehel.