Tulevase aasta Tallinn Music Weeki festivali esinejate taotlusvooru pikendati kuni 12. novembrini | Tallinn Music Week

Tulevase aasta Tallinn Music Weeki festivali esinejate taotlusvooru pikendati kuni 12. novembrini

25.–31. märtsini 2019 toimuva uue muusika ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Week (TMW) artistide taotlusvooru pikendati kuni 12. novembrini. TMW 2019 festivalipassid on kuni 31. oktoobrini müügil hinnaga 45 eurot TMW veebipoes. Alates 1. novembrist maksab festivalipass 55 eurot.

TMW 2019 esitleja on Telia Eesti.

Kuni 12. novembri südaööni on TMW veebilehel artist.tmw.ee avatud taotlusvoor muusikutele, kes soovivad eelseisval festivalil üles astuda. Avaldused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt; nii sooloartistidelt kui ka suurematelt kooslustelt, nii interpreetidelt kui ka heliloojatelt üle kogu maailma.

Tuleval kevadel 25.–31. märtsini toimuva festivali keskmes on kolm päeva vältav muusikaprogramm. Laekuvatest taotlustest valitakse muusikaprogrammi kuni 200 esinejat. Valiku teeb TMW korraldustiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka rahvusvaheliste muusikaettevõtete esindajad ürituste korraldajad ja erinevate žanrite parimad asjatundjad.

Tänavu kevadel toimunud juubelifestivalile saabus esinemistaotlusi ligi 1500 artistilt enam kui 50 riigist; programmi kinnitati üle 260 artisti 30 riigist – teiste seas põhjanaabrite legendid Ismo Alanko ja Kimmo Pohjonen, Islandi alternatiivmuusika täht Högni, Inglismaa alternatiivroki uus tulija Suzi Wu ning paljud Venemaa ja Ida-Euroopa põnevaimad artistid. Eesti artiste kinnitati kavasse ligi 130.

Oktoobrikuu jooksul on rahvusvahelises muusikapressis ilmunud kaks mahukat artiklit Eesti uuemast otsingulisest muusikast. Briti muusikaveebi The Quietus loos “Eeestirocksampler“ teeb ajakirjanik Richard James Foster ülevaate Eesti otsingulisema muusika juurtest, hetkeseisust ja tulevikustsenaariumidest. Muuhulgas tunnustab autor ka TMW festivali „seikluslike kohalike artistide esitlemise“ eest.

Popkultuuriveeb Noisey artikkel koosneb intervjuudest viie tulevikkuvaatava Eesti artistiga, kelle seas on sarnaselt Quietuse loole esindatud ka TMW artistipreemia võitjaist Maarja Nuut ja Mart Avi.

 

Esinemisavalduste esitamine TMW 2019 festivalile kestab kuni 12. novembrini 2018 TMW veebilehel.
Programmi kinnitatakse tänavu kuni 200 esinejat, kes kuulutatakse välja 2019. aasta veebruaris.

 

TMW 2019 festivalipassid on kuni 31. oktoobrini müügil hinnaga 45 eurot (alates 1. novembrist 55 eurot) festivali veebipoes.
Festivalipass tagab pääsu kõikidele TMW muusikaprogrammi kontsertidele ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames.

 

TMW esitleja on Telia Eesti, peatoetajad Nordic Hotel Forum, Eesti Meedia, Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, valdkondlik partner Music Estonia.

 

Tallinn Music Week 2018 numbrites:

262 esinejat 31 riigist
34 170 festivalikülastajat
1330 delegaati, neist 870 välisriikidest
150 välisajakirjanikku
83 festivali toimumispaika