TMW avalike vestluste sari Jutud kutsub arutlema nalja ja solvangu vaheliste piiride ning tühistamise-kultuuri ilmingute üle | Tallinn Music Week

TMW avalike vestluste sari Jutud kutsub arutlema nalja ja solvangu vaheliste piiride ning tühistamise-kultuuri ilmingute üle

Järgmisel nädalal 25.–31. märtsi toimuva uue muusika ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Week (TMW) avalik vestlussari Jutud loob areeni, kus ideed ja ideoloogiad omavahel sõbralikult ja südikalt põrkuvad. Arutlusteemad ulatuvad telekanalite rollist muusikakultuuri kajastamisel kuni meelelahutusmaailma skandaalidega kaasnevate „tühistamise kultuuri“ ilmingute lahkamiseni.

Kõikidele huvilistele avatud ja tasuta Jutud ootavad kaasa mõtlema teisipäevast, 26. märtsist kuni reede, 29. märtsini Pudel Baari, Tallinna Kunstigümnaasiumi ja disainibüroosse Velvet.

Kas kultuuri tohib või lausa peab kustutama? Kus jookseb nalja ja solvangu vaheline piir? Kui nad ei ole juba välja surnud, siis kuidas peaksid telekanalid muusika-kultuuri kajastama? Mida need naised veel tahavad? TMW Juttudel otsitakse vastuseid neile küsimustele, pannakse kodusalvestajad silmitsi stuudiobossidega ja tehakse ülevaade Soome Stupido plaadileibli 30-aastasest ajaloost.

TMW Jutud stardivad teisipäeval, 26. märtsil kell 17.00 Telliskivi baaris Pudel vestlusringiga „Kas muusika mahub telepurki?“ Milline peaks olema Eesti telekanalite roll muusikakultuuri kajastamisel olukorras, kus publiku ja reklaami kolimine internetti on selle võimalusi ja vajadusi muutnud? Meediaeksperdi Mart Normeti abil otsib neile küsimustele vastuseid seltskond endisi ja praegusi teletegijaid, teiste seas Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige Heidy Purga ja Postimees Grupi telekanalite peaprodutsent Kaspar Kaljas.

Kolmapäeval, 27. märtsil kell 16.30 esitleb Telia Tallinna Kunstigümnaasiumis vestlusringi nimega „Kust ma tean, kas ta ikka tegi nalja?“, teemaks head tavad võrgus, kunstis ja päriselus. Kell 17.00 algab Pudelis aga arutelu „Mida need naised veel tahavad?“, kus uuritakse, miks ajal, mil naissoost artistid ja muusikaedendajad rikastavad nii kohalikku muusikaelu kui ka Eesti muusika rahvusvahelist kuvandit, kiputakse nende panusest rääkides hingeõhku ja leheruumi endiselt soostereotüüpide kinnitamisele raiskama. Feministeeriumi toimetaja Kadi Viik modereerib vestlust, milles osalevad teiste seas muusik ja sotsioloog Hannaliisa Uusma ja raadio Sky Plus hommikuprogrammi juht Kristjan Hirmo.

Neljapäeval, 28. märtsil kell 17.00 saab Pudelis kuulda, kuidas üks põhjanaabrite melomaan on viimased kolm aastakümmet üht kõrva ka Eesti suunas hoidnud. Raadio 2 muusikajuhi Erik Morna vahendusel saavad sõna 30. juubelit tähistav Soome plaadileibli Stupido Records boss Joose Berglund, leibli esimese staari J.M.K.E. ninamees Villu Tamme ja Röövel Ööbiku laulja Tõnu Pedaru.

Reedel, 29. märtsil kell 17.00 võetakse aga disainibüroos Velvet ette niinimetatud tühistamise-kultuuri ilmingud. Kas kultuurikaanonist suurte osade amputeerimine võib olla õigustatud juhul, kui nende loojat on süüdistatud kuriteos? Sõna saavad teiste seas muusik Lauri Pihlap ja kultuurikriitik Tõnis Kahu. Juttude seeria lõpetab Velvetis reedel kell 18.30 miksimise ja masterdamise teemaline arutelu „Head heli ei anna häbeneda“. USA muusiku ja ajakirjaniku Alex Maiolo vahendusel jagavad oma kogemusi ja näpunäiteid teiste seas helilooja ja produtsent Sten Sheripov ning kodusalvestajast räpiartist Pluuto.

TMW Jutud toimuvad 26.–29. märtsil Pudel Baaris (Telliskivi 60a-5), Tallinna Kunstigümnaasiumis (Kopli 102A) ja disainibüroos Velvet (Telliskivi 60a-5)

 

TMW Jutud ajakava:

T, 26.03 kell 17.00
Pudel (Telliskivi 60a-5)
Kas muusika mahub telepurki? (Eestikeelne)

K, 27.03 kell 16.30
Tallinna Kunstigümnaasium (Kopli 102A)
Kust ma tean, kas ta ikka tegi nalja? (Eestikeelne)

K, 27.03 kell 17.00
Pudel (Telliskivi 60a-5)
Mida need naised veel tahavad? (Eestikeelne)

N, 28.03 kell 17.00
Pudel (Telliskivi 60a-5)
Stupido Records 30: suud puhtaks! (Eestikeelne)

N, 28.03 kell 18.30
Pudel (Telliskivi 60a-5)
Albumit tunned kaanest (Ingliskeelne)

R, 29.03 kell 17.00
Velvet (Telliskivi 60a-5)
Kuritöö ja karistus: meelelahutajate eri (Ingliskeelne)

R, 29.03 kell 18.30
Velvet (Telliskivi 60a-5)
Head heli ei anna häbeneda (Ingliskeelne)

Täpsem kava ja vestlusringide kirjeldused TMW kodulehel.

Üritus Facebookis.

Pressi akrediteerumine järgmisel nädalal 25.–31. märtsil toimuvale TNW Weekile kestab kuni esmaspäeva, 25. märtsini kl 17.00 TMW veebilehel.

TMW muusikafestivali passid hinnaga 65 eurot,  konverentsipassid hinnaga 150 eurot, konverentsi ja festivali ühispassid hinnaga 250 eurot ja toetajapassid hinnaga 150 eurot on müügil TMW veebipoes.

TMW muusikafestivali ürituste üksikpiletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja veebipoes.

25.–30. märtsil toimuva TMW keskmes on rahvusvaheline uue muusika festival ja loovuse mõjule keskenduv konverents. TMW linnafestivali osa sisaldab lisaks Jutud vestlustele Linnalava kontserte, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogrammi, lasteprogrammi ja Telliskivi disainituuri.

TMW esitleja on Telia Eesti, peatoetajad Nordic Hotel Forum ja Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, partnerid Music Estonia ja Eesti Kunstiakadeemia (EKA). Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Kultuurkapital ja Ettevõtlusamet.