TMW tasuta linnalava kontserdid kutsuvad avastama põnevaid paiku Koplist Noblessnerini | Tallinn Music Week

TMW tasuta linnalava kontserdid kutsuvad avastama põnevaid paiku Koplist Noblessnerini

Juba järgmisel nädalal, 25.–31. märtsil vallutab pealinna taas uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW). Lisaks õhtusele muusikaprogrammile on TMW kavas taas tasuta päevased linnalava kontserdid, mis toovad festivalimelu lisaks kontserdisaalidele ja klubidele ka tavatumatutesse paikadesse üle linna.

TMW 2019 linnalava kontsertide toimumispaigad: Viru Keskus, Eesti Kunstiakadeemia (EKA), Telia esindus Kristiine Keskuses, Tallinna Kunstigümnaasium, Balti Jaama Turu Humalakoda, disainibüroo Velvet, raamatupood Puänt, Põhjala Tap Room, Leila Baar.

TMW Linnalava kava saab alguse kolmapäeva, 27. märtsi keskpäeval Viru Keskuse aatriumis meeloluka džässi ja funki ühendava gruuviorkestriga JT Conception. Viru Keskuses saab linnarahvas kolmapäevast laupäevani nautida lausa seitset muusikalist etteastet. Meie oma tegijatest astuvad üles äsja uue hitihoiatuse üllitanud lauljatar Maian ja dubstepi produtsenti Bisweed; samuti saab kuulda Rootsi indiepopi bändi Melby, džässi ja R’n’B radadel kulgevat Kanada gruppi Port Cities, Soome folkpopi duot Karina, Taani punkrocki bändi Little Fury ja Venemaa seiklusliku freepopi kooslust Super Collection Orchestra. 25.–30. märtsini on Viru Keskuse aatriumis avatud ka TMW infopunkt, kus vahetatakse festivalipasse käepaelte vastu ja jagatakse programmi alast infot.

Linnalava kontserte jagub ka TMW tänavusse konverentsikeskusesse Eesti Kunstiakadeemiasse. Neljapäeval, 28. märtsil esineb EKAs meie müraroki kuningas Zahir – bänd, mis juba 1990ndatel aastatel tegutses kunstiakadeemia (toonase ERKI) lasketiirus asunud prooviruumis Heven. Zahirile teeb sobivalt kunstipärase eelsoojenduse Moskva Rodtšenko kunstikooli kasvandik Diana Burkot oma interdistsiplinaarse projektiga rosemary loves a blackberry. Reedel saab akadeemias kogeda väga eripärast audiovisuaal-etendust: kuulsa Soome muusiku Jimi Tenori ja EKA sisearhitektuuri tudengite ühiskontserti DIY-pillidega, mis valmivad Tenori juhendamisel muusikainstrumentide ehitamise tööotoas „Hombla Kjurr“.

EKA aatriumis on TMW infopunkt avatud 27.–30. märtsini.

YASMYN

TMW jõuab tänavu ka Koplisse – Tallinna Kunstigümnaasiumi, kus kolmapäeval, 27. märtsil esineb üks Eesti muusikaskene tulevikutegijaid, uudsel moel R&B ja träpiga mänglev YASMYN. Noore artisti etteastele eelneb avalik vestlus „Kust ma tean, kas ta ikka tegi nalja?” gümnaasiumi õpilaste, EKA tudengite ja Telia esindajate vahel, luubi all head kombed nii võrgus, kunstis kui ka päriselus. TMW esitleja Telia esinduspoes Kristiine Keskuses teevad linnalava-live nii Maian, alternatiivroki trio Sibyl Vane kui ka Noortebändi konkursi võitja Duo Ruut.

Balti Jaama Turu pubis-pruulikojas Humalakoda kuuleb viit vägevat tegijat meilt ja mujalt. Üles astuvad meie oma akordioni-eksperimentaator Tuulikki Bartosik, end „mikrofoniga popitüdruku“ antiteesiks tituleeriv venelanna Galina Ozeran ehk Chikiss, välkkiire tempoga Jaapani müra-duo MOJA, Inglismaa dreampopi trio Wyldest ning kaks Kanada artisti – indierocki bänd Hello Delaware ja laulja-laulukirjutaja Nick Faye.

Pompeya

Telliskivis asuvas disainibüroos Velvet esinevad lisaks Eesti tegijaile Gram-Of-Fun ja YASMYN ka Moskvast pärit ja Los Angeleses kuulsaks saanud new wave’i bänd Pompeya. Loomelinnnaku asukate lemmikust raamatupoekeses Puänt demonstreerivad elektroonika ja kitarri uudseid kasutusviise produtsendid Åmnfx ja Alex Kelman Venemaalt ning Ave Vellesalu ja Helen Västriku audiovisuaalduo Vera Vice.

Hiljuti Noblessneri sadamalinnakus avatud Põhjala Tap Room pakub TMW külalistele kolme meeleolukat linnalava-episoodi, peaosalisteks interaktiivsete kunstivormide piire ületav Läti produtsent ja maailma parim näputrummar Rick Feds, Tšehhi elektroonikaduo Bratři ja Ukraina räpi sensatsiooniline uustulnukas alyona alyona. Kopli tänava legendaarses Leila baaris saab aga šašlõki kõrvale nautida nii meie neo-zombie-post-folk duo Puuluup luuperiga paneeritud elektrohiiukannelde hääli kui ka Leedu beatboxeri GON laulust, suu-trummist ja efektimasinaist helikollaaže.

TMW Linnalava üritustele on oodatud igas eas muusikasõbrad ja kõik kontserdid on tasuta.

TMW 2019 Linnalava kontserdid

Viru keskus (Viru väljak 4/6)

Kolmapäev, 27. märts
12.00 JT Conception (EE)

Neljapäev, 28. märts
12.00 Melby (SE)
12.45 Port Cities (CA)

Reede, 29. märts
15.00 Karina (FI)
15.45 Maian (EE)

Laupäev, 30. märts
14.30 Bisweed (EE)
15.15 Little Fury (DK)
16.00 Super Collection Orchestra (RU)

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) (Põhja puiestee 7)

Neljapäev, 28. märts
12.00 rosemary loves a blackberry (RU)
12.45 Zahir (EE)

Reede, 29. märts
18.00 Jimi Tenor (FI) ja EKA sisearhitektuuri tudengid: „Hombla Kjurr“

Tallinna Kunstigümnaasium (Kopli 102A)

Kolmapäev, 27. märts
17.00 YASMYN (EE)

Kristiine Keskus Telia esindus (Endla 45)

Laupäev, 30. märts
12.00 Maian (EE)
12.45 Sibyl Vane (EE)
13.30 Duo Ruut (EE)

Balti Jaama Turg Humalakoda (Kopli 1)

Neljapäev, 28. märts
14.00 Tuuliki Bartosik (EE)
14.45 Nick Faye (CA)
15.30 Moja (JP)

Reede, 29. märts
13.00 Hello Delaware (CA)
13.45 Chikiss (RU)
14.30 Wyldest (UK)

Puänt raamatupood (Telliskivi 60a-1)

Reede, 29. märts
15.00 Amnfx (RU)
15.45 Vera Vice (EE)
16.30 Alex Kelman (RU)

Leila baar (Kopli 4/6)

Laupäev, 30. märts
15.00 Puuluup (EE)
15.45 GON (LT)

Põhjala Tap Room (Peetri 5)

Laupäev, 30. märts
17.00 Rick Feds (LV)
17.45 Bratri (CZ)
18.30 alyona alyona (RU)

Velvet (Telliskivi 60a-5)
Laupäev, 30. märts

13.00 Gram-of-Fun (EE)
13.45 YASMYN (EE)
14.30 Pompeya (RU)

Vaata lisainfot siin. Ürituse info Facebookis ja Linnalava kava TMW kodulehel.

TMW muusikafestivali passid hinnaga 65 eurot, konverentsipassid hinnaga 125 eurot (alates 19. märtsist 150 eurot), konverentsi ja festivali ühispassid hinnaga 225 eurot (alates 19. märtsist 250 eurot) ja toetajapassid hinnaga 150 eurot on müügil TMW veebipoes.

TMW muusikafestivali ürituste üksikpiletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja veebipoes.

TMW 2019 pressiakrediteeringute tähtaeg on 25. märts. Lisainfo siin.

25.–30. märtsil toimuva TMW keskmes on rahvusvaheline uue muusika festival ja loovuse mõjule keskenduv konverents. TMW linnafestivali osa sisaldab lisaks Linnalava kontsertidele avalikku vestlussarja, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogrammi, lasteprogrammi ja Telliskivi disainituuri.

TMW esitleja on Telia Eesti, peatoetajad Nordic Hotel Forum ja Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, partnerid Music Estonia ja Eesti Kunstiakadeemia (EKA). Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Kultuurkapital ja Ettevõtlusamet.