Karantiinilood: Marju Kask ja Uku Kristjan Küttis | Tallinn Music Week

Karantiinilood: Marju Kask ja Uku Kristjan Küttis

Täna jagavad oma karantiinilugusid TMW välisdelegaatide koordinaator Marju Kask ning Eesti ühe juhtiva disainiagentuuri AKU asutaja, kaasosanik ja graafiline disainer Uku Kristjan Küttis.

Marju Kask on TMW-ga ühel või teisel moel seotud olnud algusest peale – nii Jazzkaare programmitiimis ka meie muusikaprogrammi panustades kui ka Eesti Lastekirjanduse Keskuse projektikoordinaatorina TMW lasteprogrammi võõrustades. Aastal 2017 juhtis Marju Laste ja noorte kultuuriaasta projekti ja korraldas EV100 pidustuste raames võimsa Laste Vabariik tuuri, mis jõudus ka kõige kaugematesse Eestimaa nurkadesse.

Uku-Kristjan Küttis on Eesti ühe juhtiva disainiagentuuri AKU asutaja, kaasosanik ja graafiline disainer. TMW kauaagse koostööpartneri AKU tuntumateks projektideks on muuhulgas EXPO 2015 Eesti paviljon ja Tallinna linna identiteet ning mullu võideti Kuldmunadel 3 kulda ja 1 hõbe ning Aasta Disainiagentuuri tiitel. Aastal 2014 pälvis Uku DC*E aasta disainer tunnustuse. AKU loodud TMW tunnuskujunduste keskmes on olnud nii eksootilised rändlinnud kui ka festivali pidevat muutumist väljendavad ideede ristteed ja algupärased kirjatüübid. AKU läbivaks stiiliks on erinevate meediumide kombineerimine ja veendumus, et hea disain peaks muutma meie olemise paremaks, lihtsamaks ja seeläbi ka õnnelikumaks. Uku oli TMWi peakunstnik juba aastal 2009, õpetades festivali esimesest aastast me tiimi hea disaini väärtust mõistma.

Mida kuulad, vaatad, loed jne?

Marju: Loen Tove Janssoni novellikogu “Reis kerge pagasiga” ja ERRi uudiseid. Vaatan dokfilme ja kuulan hetkel oluliselt rohkem oma lapsi ja loodust, kui muud.

Uku-Kristjan: Muusikat ma viimasel eriti ei kuula. Peamiselt sellepärast et otsustasin ise endale muusikat tegema hakata. Mõtlen välja, et millist lugu tahaksin kohe hetkel kuulata ja siis püüan meelde tuletada kuidas see võiks kõlada ja seejärel püüan (hästi halvasti) selle kuidagi taasluua. Ühesõnaga: mälumäng iseendaga.

Mida selles situatsioonis tunned ja mõtled?

Marju: Tunnen, et hommik ja õhtu on praegu targad mõlemad.

Uku-Kristjan: Cabin fever. Ajataju ja rütmi kaotus. Rutiinidest vabanemine ja sellest tulenev segadus.

Millisest tulevikust unistad?

Marju: Meil kõigil on praegu samad universaalsed unistused, lisaks usk, et need täituvad ja ind nende nimel täie hooga tegutseda.

Uku-Kristjan: ¯\_(ツ)_/¯