Augustis toimuval TMW festivalil esineb Taani rockbänd Iceage. A Place To Bury Strangers esineb festivalil järgmisel aastal | Tallinn Music Week

Augustis toimuval TMW festivalil esineb Taani rockbänd Iceage. A Place To Bury Strangers esineb festivalil järgmisel aastal

27.–30. augustil toimuva uue muusika ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Week (TMW) esinejate nimistusse lisandus Taani rockbänd Iceage. Esmakordselt Eestisse saabuv bänd astub üles laupäeval, 29. augustil Noblessneri valukoja Nobeli saalis Peterburi loovkeskuse Sevkabel Port ja festivali Stereoleto kureeritud kontserdiõhtul. Samalt kontserdiõhtult reisipiirangute tõttu välja jääv USA grupp A Place To Bury Strangers esineb tulevase aasta TMW festivalil.

Alates 2008. aastast laulja Elias Bender Rønnenfelti eestvedamisel Kopenhaagenis tegutsenud Iceage’i jaoks ei näi punkrock olevat lihtsalt kitarririfid ja nahktagid, vaid lausa elu ja surma küsimus. Nende looming on hämar ja ülev, täis viiteid Rootsi hardcore’ist surematute punkhingede pärandini ning avangardjazzist Baudelaire’i dekadentliku poeesiani. Vampiirlik glamuur, kirglikud väljaütlemised ja maailma viimase rokenrolli tsirkuse mõõtu etteasted on toonud neile lepingu USA plaadimärgiga Matador, koostöö popstaari Sky Ferreiraga ning jäägitu poolehoiu pungi esiisadelt.  Iggy Pop on öelnud, et Iceage on „ainus tänapäeva punkbänd, mis kõlab tõeliselt ohtlikult“ ning Richard Hell on kirjutanud neist ülistava essee, mille sõnul on taanlaste muusikas parim võimalik ravi teismeea ängile.

Iceage’i kõrge kriitikaskooriga diskograafias on neli täispikka albumit, neist viimane, „Beyondless“ nägi ilmavalgust 2018. aastal. Tänavu kevadel on bänd ilmutanud ajastutundliku singli „Lockdown Blues“.

Pandeemiast tingitud reisipiirangute tõttu on oma esinemise Nobeli saali kontserdiõhtul tühistanud USA bänd A Place to Bury Strangers, kes on aga kinnitanud esinemise tuleva aasta TMW festivalil. Sama õhtu kavast jäävad piirangutest tingituna välja ka Shortparis ja Discourse Synthetique Venemaalt ning Luna Ukrainast. Uute esinejatena on programmi lisaks Iceage’ile lisandunud Briti tumepopi duo The KVB ja HUNT Eestist ning üles astuvad ka juba märtsiks kinnitatud Joensuu 1685 Soomest, Chinchilla Inglismaalt ning Modulshtein ja Polosywa Eestist.

Seoses Eesti piiri taasavamisele Euroopa Liidu ja Schengeni riikidest ning Ühendkunigriigist saabuvatele haigustunnusteta reisijatele esinevad TMWil enamik varem välja kuulutatud artiste  vastavatest riikidest. Kehtivate reisipiirangute tõttu ei saa festivalil esineda varem välja kuulutatud artistid Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest, Iisraelist, USAst, Kanadast ja Rootsist. Kogu programm on vastavalt ümber kohandatud ning enamik reisipiiranguga riikidest pärit või muudel põhjustel TMW esinemise tühistama pidanud artiste on asendatud uute esinejatega Eestist ning Euroopa Liidu ja Schengeni piirkonna riikidest.

TMW 2020 festivalil ei saa reisipiirangute tõttu esineda järgmised artistid:

USA: A Place To Bury Strangers, kes on aga esineb tuleva aasta festivalil
Kanada:  Barry Paquin Roberge, Jayden Oath, Miesha & The Spanks, Wallgrin, Slow Down Molasses
Venemaa: Atariame, Discours Synthetique, Kalivas, Kenako, Kristina Petukhina, Nezabudki, Ninel, Mitya, Ploho, Poexxxali, Shortparis, The Vicious Seeds, Tonoptik, USSSY
Ukraina: Balaklava Blues, Gentle Ropes, Kyiv Ethno Trio, Luna, Yuko
Valgevene: Bakey
Rootsi: Cat Princess, Kali Malone, Sara Parkman, Shida Shahabi
Iisrael: Trace Kotik

Tänavusele festivalile ei saabu ka Clemix, Run Sofa ja Wiegedood Belgiast, Ahva ja Blind Channel Soomest, Sigrun Islandilt, Kai Schumacher Saksamaalt, Svin Taanist ja Dmitry Distant Lätist.

Programmi on lisatud järgmised uued artistid: Iceage Taanist, The KVB ja Strange Idols Inglismaalt, Sylk Iirimaalt, Sturle Dagsland Norrast, Thot Belgiast, Tribes Of The City, Tesa ja Eschatos Lätist, Olimpia Splendid ja Grandmother Corn Soomest, Camilla Sparksss Šveitsist ning Argo Vals, dreamkrusher!, MÖRT,  OLEN JONES, Tintura x Arno Tamm ja SuureMammaRekkaPoisid Eestist.

Kogu TMW 2020 esinejate nimestik.

Neile, kelle lemmikartist TMW kavas enam ei esine, pakub festival võimalust pilet tagastada või vahetada antud TMW kontserdiõhtu pilet teise tänavuse TMW ürituse või 2021. aasta pileti vastu. Asenduspileteid pakutakse samas vääringus. Vahetuse sooviga tuleb pöörduda Piletilevi poole aadressil info@piletilevi.ee. Tagastuse sooviga tuleb pöörduda TMW poole aadressil ticket@tmw.ee.

Vahetus- ja tagastussoove võetakse vastu kuni 31. juulini.

Piletite ja passide vahetuse ja tagastuse täpsemad tingimused.

TMW 2020 muusikaprogramm koondub peamiselt Põhja-Tallinna Telliskivi Loomelinnakusse ja Noblessneri piirkonda. Eriüritused toimuvad ka Koplis ja Lasnamäel. Festivali infopunkt on Viru Keskuses, festivali ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

TMW 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Festivali kõigil üritustel jälgitakse, et osalev publik on piisavalt hajutatud ja hoiab turvalist distantsi, et siseruumide täituvus on maksimaalselt 50% ja mitte rohkem kui 700 inimest, õues mitte rohkem kui 1500 inimest. TMW võtab arvesse uuendatud lubatud rahvaarvu piiri, kuid ei tõsta seda maksimumini.

TMW palub silmas pidada, et festivalile ei ole lubatud inimesed, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19-sse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on ägeda respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (palavik, kuiv köha, hingamisraskused).

Maandamaks nakkusohtu, piiratakse festivali passide müüki ja keskendutakse üksikpiletite müügile. Viimased 50 muusikafestivali passi hinnaga 65 eurot on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis. Kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis.

TMW veebipoes on müügil ka PRO pass (200 eurot), uut tüüpi DigiPRO pass (75 eurot), konverentsipass (150 eurot) ja toetajapass (225 eurot). Telia klientidele kehtib TMW passide ja piletite ostmisel eelmüügist 20% hinnasoodustus tavahinnast. Lisainfo.

TMW 2020 esitleja on Telia. Festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. Festivali muusikaprogramm valmib koostöös agentuuriga Damn.Loud.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Kultuurkapital, Tallinna Ettevõtlusamet ja EAS.

TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.