TMW programmi lisandusid Briti tumepopi duo The KVB, Läti shoegaze’i bänd Tribes of the City ning Eesti artistid Jarek Kasar ja Argo Vals | Tallinn Music Week

TMW programmi lisandusid Briti tumepopi duo The KVB, Läti shoegaze’i bänd Tribes of the City ning Eesti artistid Jarek Kasar ja Argo Vals

27.–30. augustil toimuv rahvusvaheline uue muusika festival Tallinn Music Week (TMW) avalikustas uued esinejad, kelle seas on Briti tumepopi duo The KVB, Läti alternatiivmuusika tunnusnimed Tribes of the City ja Tesa ning tuntud Eesti artistid Jarek Kasar ja Argo Vals. 

Noblessneri valukoja Nobeli saalis Peterburi loovkeskuse Sevkabel Port ja festivali Stereoleto kureeritud kontserdiõhtule lisandus Londoni duo The KVB, kelle muusikas kohtub kajatihe shoegaze gootiliku melanhoolia ja minimalistliku elektroonikaga. Bändile rahvusvahelist tuntust toonud hüpnootilise kõlapildi kujundamisele on kaasa aidanud nii kultusbändi Brian Jonestown Massacre ninamees Anton Newcombe kui ka avangardpopi grupis Stereolab trumme mänginud Joe Dilworth.

Noblessneri Kai kunstikeskuses IDA Raadio esitletava kontserdiõhtu kavasse lisandus tiheda ja terava sõnaloome poolest tuntud Jarek Kasar ehk Chalice, kes üllatab seekord aga sõnavaba instrumentaalse erikavaga „Põhjad”. Tuntumatest kodumaistest artistidest on festivaliga liitunud ka sel kevadel mastaapse duubelalbumi „In Loving Memory Of” üllitanud kitarrist ja elektronmuusik Argo Vals, kes astub üles Fotografiska keskuses toimuval folktroonika õhtul.

Telliskivi Loomelinnaku lokaalis Kivi Paber Käärid toimuva Manka Boutique festivali õhtu täienes Soome RnB-pungi viisikuga Grandmother Corn ning Läti shoegaze’i pioneeriga Tribes of the City, kelle meloodia- ja müratekstuure on aidanud teiste seas vormida Manic Street Preachersi ja Super Furry Animalsi produtsent Greg Haver. Vahepeal aastaid loomepausi pidanud grupp naasis mullu eduka täispika albumiga „Rust and Gold”, millele keskendutakse ka TMWi etteastel.

Lõunanaabrite  otsingulist muusikaskene tutvustavad TMWil ka abstraktse metali grupp Tesa ja post black metali rühmitus Eschatos, kes astuvad üles Sveta Baaris Void Valley kontserdiõhtul, mille uuenenud esinejaterivist leiab ka norrakast sürrealistlike heliväljade meistri Sturle Dagslandi. Sveta Baaris esitletava festivali GROM kava on täienenud kolme artsitiga, kelleks on TMWil oma esinemisdebüüdi sooritav psühhedeeliabänd dreamkrusher! ja „metsapungi” punt MÖRT Eestist ning mürarokkarid Olimpia Splendid Soomest.

Uute kodumaiste lisandustena leiab TMW programmist ka noore räpiduo SuureMammaRekkaPoisid, kes esinevad F-hoone Mustas Saalis plaadileibli LAGI peol ÖÖLAGI ning uue gruuvigrupi OLEN JONES, keda saab kuulda Noblessneri Nobeli saalis  Funk Embassy esitlusõhtul.

TMW 2020 muusikaprogramm koondub peamiselt Põhja-Tallinna Telliskivi Loomelinnakusse ja Noblessneri piirkonda. Kokku esineb festivalil ligi 150 artisti 15 riigist. Lisainfo siin.

TMW 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Festivali kõigil üritustel jälgitakse, et osalev publik on piisavalt hajutatud ja hoiaks turvalist distantsi, et siseruumide täituvus on maksimaalselt 50% ja mitte rohkem kui 500 inimest, õues mitte rohkem kui 1000 inimest.

TMW palub silmas pidada, et festivalile ei ole lubatud inimesed, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19-sse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on ägeda respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (palavik, kuiv köha, hingamisraskused).

Maandamaks nakkusohtu, piiratakse festivali passide müüki ja keskendutakse üksikpiletite müügile. Viimased 100 muusikafestivali passi hinnaga 65 eurot on müügil TMW veebipoes. Kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis.

TMW veebipoes on müügil ka PRO pass (175 eurot), uut tüüpi DigiPRO pass (75 eurot), konverentsipass (150 eurot) ja toetajapass (225 eurot). Telia klientidele kehtib TMW passide ja piletite ostmisel eelmüügist 20% hinnasoodustus tavahinnast. Lisainfo siin.

TMW 2020 esitleja on Telia. Festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. Festivali muusikaprogramm valmib koostöös agentuuriga Damn.Loud.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Kultuurkapital, Tallinna Ettevõtlusamet ja EAS. Festivali ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.