Tallinn Music Weeki konverents keskendub juhtimiskvaliteedile kultuurivaldkonnas | Tallinn Music Week

Tallinn Music Weeki konverents keskendub juhtimiskvaliteedile kultuurivaldkonnas

28.–29. augustil toimuva Tallinn Music Weeki (TMW) konverentsi pealisteemad on muusikatööstus 2.0, ÜRO kestliku arengu eesmärgid ja naabrid ning eritähelepanu pööratakse muutuste juhtimisele ja koostööle. Konverentsil esinevad juhtimisekspert Ben Nothnagel, Soome muusikaettevõtluse legend Tapio Korjus, Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Taaniel Raudsepp ning mitmed nimekad kultuurivaldkonna juhid.

„Juhtimiskvaliteet kultuurivaldkonnas on teema, millele peaksime palju tõsisemalt tähelepanu pöörama. Muutuste ja ebakindluse aegadel on juhi roll eriti oluline,” leiab TMW juht Helen Sildna. „Turbulentsed ajad nõuavad, et kaasajastaksime oma tiimide kompetentse ja toetaksime kunstilise sisu arengut uute oskustega nii juhtimises, finantsis, õigusküsimustes, turunduses, kommunikatsioonis kui ka uute tehnoloogiate kasutuses. Juhtimiskvaliteedi tõus ja kompetentside mitmekesisus tugevdaks kultuurisektori rolli ühiskonnas.“

Konverentsi raames toimuvat juhtimise meistriklassi viib läbi Aalto Ülikooli juhtimisprogrammi vanemnõunik ja Shanghai Jiaotongi ülikooli Kedge ärikooli külalislektor Ben Nothnagel. Juhtimisstiilide mõju eksperdina keskendub Nothnagel võtmenäitajatele, mis aitavad välja selgitada juhtimise potentsiaali ja mõju üksikisikute ja meeskondade sooritustele, heaolule ja tulemuslikkusele. Meistriklassile järgneb paneelarutelu, milles osalevad põhjanaabrite muusikaagentuuri Fullsteam tegevjuht Tuomo Tähtinen ja muusikaekspordi kontori Music Finland tegevjuht Kaisa Rönkkö, Taani riikliku džässmuusika organisatsiooni JazzDanmark direktor Eva Frost ja Vanemuise teatri juht Kristiina Alliksaar. Oma kogemusi Music Estonia eesotsas jagab Virgo Sillamaa, kes peagi annab Eesti muusikaeskpordi kontori juhtimise teatepulga üle uuele tegevjuhile.

Tapio Korjus, Rockadillo

Helen Sildna intervjueerib  konverentsil Soome muusikatööstuse legendi, Rockadillo kontserni asutajat ja juhti Tapio Korjust. Pool sajandit kestnud viljaka karjääri jooksul on Tapio Rockadillos olnud nii mänedžeri, agendi, plaadilebli juhi, kirjastaja kui ka promootori rollis ning koostöös TMW-iga on ta ka üks Soome ja Eesti muusikat Jaapanis tutvustava  projekti Finest Sounds algatajaid. Mees, kelle saavutused põhinevad võimel ühendada paindlikkust ja pühendumust, ütles oma tänavuse 70. juubeli puhul antud intervjuus: „Muusikasektoris ratsa rikkaks ei saa. Siin on vaja  järjepidevust ja pikaajalist keskendunud tööd, aga ka kiiret reageerimist võimaluste tabamisel.“

Kriisileevenduse strateegiad ning tervikliku ökosüsteemi targem toetamine tuleviku muusika- ja loomevaldkondades on teemad, mille üle arutlevad Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Taaniel Raudsepp ning rahvusvahelise muusikatööstuse nõustamisettevõtte Sound Diplomacy asutaja ja tegevjuht Shain Shapiro.

Eeskätt muusikaettevõtjatele suunatud praktilist sisuturunduse töötuba juhendab TMW konverentsi raames Soome kultuuriturunduse ekspert, Storyboard Oy asutaja ja juht Elli Mäkilä.

 

Kogu TMW 2020 festivali ja konverentsi programm avalikustatakse järk-järgult augusti esimeses pooles.
TMW 2020 konverentsi esinejad
TMW PRO Instagramis

TMW 2020 konverents leiab aset  hübriidformaadis, mis võimaldab nii kohapealset kui ka digiosalust.

Lisaks konverentsile toimub 27.–30. augustini kestva TMW 2020 raames uue muusika festival ja erinevad linnafestivali üritued kunstinäitustest avalike vestlusteni. TMW tänavune infokeskus asub Viru Keskuse väliterrassil, festivali ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

PRO pass, DigiPRO pass, konverentsipass ja toetajapass, mis võimaldavad osaleda konverentsil nii kohapeal kui ka digitaalselt, ning festivalipass, mis tagab pääsu muusikafestivalile, on müügil TMW veebipoes shop.tmw.ee. Telia klientidele kehtib eelmüügist ostetud piletitele 20% allahindlus. Lisainfo

27.–30. augustil toimuv TMW 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Lisainfo