Algas esinemistaotluste vastuvõtt järgmise aasta TMW festivalile. Järgmine festival toimub maikuus 2021 | Tallinn Music Week

Algas esinemistaotluste vastuvõtt järgmise aasta TMW festivalile. Järgmine festival toimub maikuus 2021

Rahvusvaheline uue muusika festival Tallinn Music Week (TMW) toimub tuleval aastal 6.–9. mail. Alates 17. novembrist 2020 kuni 10. jaanuarini 2021 on TMW veebilehel tmw.ee/apply avatud festivali muusikaprogrammi esinemistaotluste vastuvõtt.

Esinemistaotlused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt ning nii sooloartistidelt kui ka suurematelt kolllektiividelt. Laekuvatest avaldustest teeb valiku TMW programmitiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka rahvusvaheliste muusikaorganisatsioonide esindajad. Järgmise aasta programmi fookuses on Eesti ning Baltikumi ja Põhjamaade talent, muude välisriikide artiste kaasatakse festivalile vastavalt koroonaviiruse levikuga seotud olukorrale antud perioodil. Programmi kinnitatud esinejad kuulutatakse järk-järgult välja alates 2021. aasta veebruarist.

Rita Ray TMW 2020 festivalil: Fotograaf: Valner Väino
Rita Ray TMW 2020 festivalil Funk Embassy esitlusõhtul: Foto: Valner Väino

Programmi kinnitatud Eesti artistid saavad festivali eel osaleda ka koostöös TMW strateegilise partneri Music Estoniaga korraldataval muusikaekspordi ja -turunduse seminaril, samuti aitab artistidel ja nende esindajatel festivaliks ette valmistuda pühendunud artistinõustajate tiim. Kõik festivalil esinevad artistid ja nende managerid saavad tasuta pääsme TMW konverentsile, mis sisaldab nii arutelusid muusikatööstuse arengusuundadest kui ka praktilisi töötube ja mentorlustunde oma ala ekspertidelt.

„Oleme järgmise aasta festivaliga maikuusse liikunud, et pakkuda külalistele ka vabaõhu elamusi ning anda omalt poolt avalöök Tallinn suvisele kultuurielule ja turismile,“ kommenteerib festivali juht ja asutaja Helen Sildna. „Festivali eesmärk on uute võimaluste loomine nii muusikutele kui ka loov- ja teenindussekorile ning uute teadmiste ja kontaktide levitamine muusikatööstuses. Koostöö ja uued oskused on loomevaldkonna jaoks olulisemad kui kunagi varem.”

Igal aastal osaleb TMWil ligikaudu 1000 muusikatööstuse spetsialisti, mis on aidanud saavutada rahvusvahelist tähelepanu ning luua valdkondlikke sidemeid paljudel Eesti, ent ka teiste Põhja-Balti regiooni riikide ja kogu Euroopa uute muusikaturgude artistidel. Septembris läbi viidud TMW 2020 mõju-uuringu tulemuste põhjal hindasid artistid iseäranis kõrgelt tänavusel festivalil esmakordselt pakutud artistinõustaja teenust, võimalust osaleda praktilistes töötubades ja mentorlustundides ning meediakajastuse mõju. Tänavust TMW festivali kajastati enam kui 170 välismeedia artiklis, sealhulgas rahvusvahelise levikuga muusikaväljaannetes nagu New Musical Express, Quietus ja Pollstar ning riiklike ringhäälingute kanalites üle Euroopa.

TMW 2021 passid on müügil festivali veebipoes. Kuni 20. detsembrini maksab festivalipass 45 eurot ning festivalile ja konverentsile nii kohapealse kui ka digitaalse pääsu tagav PRO pass 175 eurot. Samuti on veebipoes müügil 50 eurone DigiPRO pass, mis tagab digiosaluse konverentsil ja toetajapass hinnaga 225 eurot, mis annab võimaluse nii festivalikorraldust toetada kui ka sellega lähemalt tutvuda.

TMW festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega vastavalt ürituse toimumisajal avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.

 

TMW 2020 numbrites:

140 esinejat 10 riigist
60 festivali toimumispaika, neist 11 muusikalava
11 399 muusikafestivali külastajat
778 konverentsi külastajat kohapeal ja digitaalselt
7776 külastust erinevatel linnafestivali üritustel
Kokku 20 233 festivalikülastust