Tallinn Music Weeki festivalile saabus 1276 esinemistaotlust 63 riigist | Tallinn Music Week

Tallinn Music Weeki festivalile saabus 1276 esinemistaotlust 63 riigist

6.–9. mail toimuvale rahvusvahelisele uue muusika ja linnakultuuri festivalile Tallinn Music Week (TMW) saabus 1276 esinemisavaldust 63 riigist. Enim esinemissoove tuli Eestist, Venemaalt ja Soomest.  

TMW 2021 esinejateks kinnitatud artistid avalikustatakse järk-järgult alates veebruari teisest poolest.  Festivali muusikaprogramm toimub erinevates klubides ja kontserdipaikades üle Tallinna.  

Möödunud aasta novembrist kuni 20. jaanuari südaööni aset leidnud TMW esinemistaotluste vooru tulemus näitab nii kodu- kui ka välismaiste muusikute jätkuvat huvi festivali vastu ka pandeemiast tingitud piirangute tingimustes. Festivalile laekus 1276 esinemisavaldust 63 riigist. Kõige enam taotlusi (234) saabus Eestist, järgnesid Venemaa 211, Soome 115 ja Saksamaa 72 taotlusega. Võrreldes viimaste aastatega on tõusnud Lätist ja Leedust saabunud avalduste hulk, ent huvi TMW vastu püsib kõrgel tasemel ka juhtivates muusikatööstuse riikides nagu Ühendkuningriik, Itaalia, USA, Kanada, Rootsi  ja Jaapan. Jätkuvalt soovivad Eesti festivalil esineda ka kaugemate maailmajagude maade, sealhulgas Maroko, Guatemaala ja Mehhiko muusikud.

TMW 2021 esinemistaotluste TOP 10 riikide kaupa:

Eesti: 234
Venemaa: 211
Soome: 115
Saksamaa: 72
Itaalia: 56
Läti: 52
Leedu: 50
Ühendkuningriik: 50
Hispaania: 33
Kanada: 32

6.–9. mail toimuva TMW muusikaprogrammi kinnitatakse laekunud avaldustest kuni 150 esinejat, kes avalikustatakse järk-järgult alates veebruari teisest poolest. Programmi koostab 30-liikmeline kuraatorite tiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka välisriikide muusikaorganisatsioonide esindajad.

Tänavune programm keskendub valdavalt Eesti ning Baltikumi ja Põhjamaade talendile, muude välisriikide artiste kaasatakse vastavalt koroonaviiruse levikuga seotud olukorrale antud perioodil.

TMW festival koosneb kolmest peamisest programmiosast: muusikafestivalist, linnafestivalist ja konverentsist. TMW muusikaprogramm seob eri žanreid popist nüüdisklassikani ning folgist metalini ning juba tuntud ja tunnustatud artistid põnevaimate tulevikutegijatega.

Kogu festivali programm avalikustatakse järk-järgult veebruarist maini.

TMW 2021 passid on müügil festivali veebipoes shop.tmw.ee. Kuni 28. veebruarini maksab festivalipass 55 eurot ning festivalile kohapealse ja konverentsile nii kohapealse kui ka digitaalse pääsu tagav PRO pass 150 eurot. Müügil on ka 50 eurone DigiPRO pass, mis tagab digiosaluse konverentsil ja toetajapass hinnaga 225 eurot, mis võimaldab festivali korraldust toetada ja sellega lähemalt tutvuda.

TMW 2021 esitleja on Telia, festivali strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia. Festivali korraldab Shiftworks OÜ. Muusikaprogrammi korraldus ja produktsioon saab teoks koostöös agentuuriga Damn.Loud ja paljude programmipartneritega.