25.–28. märts 2020
Valik Põhja-Tallinna parimaid restorane ja kohvikuid, mille kava avalikustame märtsis.
Bekker (Kopli 27)
Kohalik tervislikele ja toitvatele küpsetistele keskenduv pagariäri. Siit saad oma igapäevast erikohvi, juuretiseleiba, värskeid pirukaid või muid küpsetisi. Menüüst leiab nii gluteenivabu kui ka vegantooteid.
Burger Box (Kopli 4)
Burger Box koosneb köögist ja selle kõrvalruumis olevast baarist. Köögist tulevad burgerid ja aasiapärased vegan toidud isevalmistatud tofust ja tempeh’ist, baarist tulevad joogid. Tule, söö ja joo end täis!
F-hoone (Telliskivi 60A)
Imposantsesse sajandivanusesse tööstushoonesse rajatud restoran on üks Tallinna toidukultuuri fenomene. See peresõbralik kogukonna kohtumispaik köidab oma arhitektuurse suursugususe, nipika köögi, pingevaba meeleolu ja sõbraliku olemisega.
Fika (Telliskivi 60A-1)
Fika tähendab rohkem kui hea kohv ja saiake. Me usume, et Fika on koht, kus võtta aeg maha, kohtuda sõpradega, leida aega enda jaoks, olla hetkes ja mõtestatult. Fika on miski, mis võiks olla osa meie igapäevasest kiirest elust. Me pakume sooja ja mõnusat atmosfääri, kus kohtuda sõpradega, juua kohv ja minna päevaga edasi. Serveerime Londonist Mission Coffee Worksist tulevat kohvi, kohapeal meisterdatud erinevaid grill-võileibu, salateid, väikseid magusaid ampse ja kergemapoolset hommikusööki.
Foodtruck Festival (Allveelaeva 4)
Food Truck Weekend toob ühe katuse alla parimad food truckid Eestist, Soomest ja Lätist. Esimene säärane festival Eestis ühendab endas tänavatoidu, teadliku toitumise, kunsti ning meelelahutuse. Üles astuvad tuntud toiduentusiastid, nalja teevad andekad koomikud ning muusikavaliku eest hoolitsevad erinevad DJ-d. Lastele on täiesti oma mänguala ja programm. Festival toimub siseruumides, et tagada mugav ja hubane äraolemine iga ilmaga.
Fotografiska (Telliskivi 60A-8)
Järgides meie visiooni inspireerida teadlikumat maailma, soovime suunata inimesi jätkusuutlikumatele toitumisharjumustele. Fotografiska restoran kui tervik töötab 0-kulu põhimõttel (‘lehest juureni, ninast sabani’). Oma tegevusega ei tekitata jäätmeid juurde ning toidu- ja joogivalmistamisel kasutatakse uudseid leidlikke viise. Restorani peakokal Peeter Pihelil on olnud mitmekülgne karjäär nii Eestis, Rootsis kui ka Prantsusmaal – Fäviken Magasinet Järpenis ja Fulgurances Pariisis. Aastal 2017 oli ta Eesti Euroopa Liidu eesistumise õhtusöökide peakokk. Tegemist ei ole fine dining restoraniga, vaid kohaga, kus pakutakse maitsvat ja ausat toitu.
Homeart (Telliskivi 60A)
Sisustuspoe osana on kohvik Homeart tore ja roheline kohake, kus maha istuda ja inspiratsiooni hankida. Pakume igapäevaselt kohvi ja tee kõrvale värskeid pagaritooteid. Kohvikust leiab rohkelt rohelust ja Skandinaavia sisustusajakirju, millesse süveneda.
KOMA (Telliskivi 1)
Rahulikus Pelgulinna asumis tegutsev KOMA ühendab tipptasemel köögi, parimad käsitööõlled ning külastajakeskse teeninduse. Senise kahe tegutsemisaasta jooksul on teenitud tunnustus nii professionaalsete kriitikute poolt (mõlemal hooajal koht White Guide Eesti TOP30 restoranide hulgas) kui külastajate poolehoid (3. koht DinnerBooking Eesti kasutajate tagasiside edetabelis).
Kivi Paber Käärid (Telliskivi 60A-7)
Kivi Paber Käärid on restoran, mis on pühendunud gluteenivabale köögile, muhedale keelekastmele ning sellele, et pakkuda klientidele alati ka hea annus kultuuri. Baaris pakutakse laia valikut veine, käsitööõllesid ning nii klassikalisi kui ka põnevamaid kokteile igale maitsele.
Lendav Taldrik (Telliskivi 60A-6)
Aasiapärane restoran tavatus asukohas. Tule ja naudi üht tugevat biryanit ja Smoked Mary’t enne pikemat käiku või maiusta ühe tummise Sichuani vokiroa või veelgi tõsisema peedi-Negroni kallal, samal ajal Loomelinnaku kirevat kunstilist õhustikku nautides.
Lore (Peetri 12)
Lore on kogukondlik kohtumispaik Kalamajas, mis on juba kujunenud üheks sõprade ja perekondadega kvaliteetaja veetmise keskpunktiks. Lore asub ajaloolises Noblessneri sadamas. Meie toiduvalik pakub avastamisrõõmu jagamiseks mõeldud palade näol, mille inspiratsiooni oleme kogunud toidureisidel. Miks jagamistaldrikud? Sellepärast, et just koos toidu jagamine ja nautimine on läbi aegade toonud inimesed üksteisele lähemale. Lore on varasemalt tuntud kohtade Leib ja Umami Resto omanike poolt loodud uus toidukoht. Külalislahkus on meie DNA-s. Mõnusad maitsed, õdus keskkond, soe teenindus ja head inimesed – see on Lore.
Põhjala Tap Room (Peetri 5)
Pakume suurt valikut erinevaid vaadiõllesid – alates kõige värskematest Põhjala IPA-dest kuni sügavate tammevaadi laagerdusega imperial stoutide ja hoolikalt valitud külalisõlledeni. Peakokk Michael Holman ja tema köögitiim on loonud menüü, mille lipulaevaks on ehe Texase BBQ, mida valmistame igapäevaselt (v.a. pühapäev) oma köögis. Lisaks erinevad maitsvad ampsud, snäkid, suured soojad võileivad, salatid ja keelt alla viivad magustoidud. Kõik meie pagaritooted, kastmed, marineeritud kurgid ja kimchi, peekon ja vorstid on valmistatud kohapeal. Pühapäeviti pakume kogu päeva hommikusööki.
Tru (Kopli 25)
Tru Kitchen on veganirestoran, mis asub oma sünkrohelise saali ja täistaimse toiduga vaid väikese jalutuskäigu kaugusel Telliskivist. Tru südames on soov panna teid armuma porgandinuudlite segadusse, kurgilintide külma klaari maitsesse ning musta tee õhatusega kreemjasse panna cottasse.
Trühvel (Telliskivi 60-N)
Skandinaavialiku interjööriga Telliskivi linnakus asuvast Trühvlist leiavad kõik endale midagi sobivat. Inspireerituna küll eelkõige Vahemere köögist, on menüüs omal kohal ka aasiapärased road ning maitseelamused taimetoitlastele. Trühvlisse sattudes küsige lõpetuseks kindlasti kohapeal röstitud kohvi – muidugi veinipokaalist!
VLND Burger (Kopli 1)
Kuklid. Sõbrad. Viljandi.
VLND Burger on rohkem kui lihtsalt toit. See on jagatud armastus saia ja pihvi legendaarse koosluse vastu, mis on põimitud kogukondliku jõu ja tahtega. See on meie viis Viljandit maailma viia. Meie kuklid valmivad käsitööna VLND Burgeri sünnilinnas Viljandis ning kodumaine, kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud veiseliha tuleb otse Lõuna-Eesti kuplite vahelt.
Von Krahli Aed (Rataskaevu 8)
Me ei ole taimetoidurestoran. Ent taimed on meie menüüs aukohal ja peamine inspiratsiooniallikas. Eelistame kohalikku. Eelistame mahedat. Eelistame tasakaalustatud toitu. Eelistame põhjamaist kargust ja toidu enda maitset. Eelistame ökoveine. Teisi meil polegi. Meie veendumus on, et värskest ja puhtast toidust saadav nauding on üks suuremaid, mida loodusel meile pakkuda on. Püüame seda rõõmu teile oma parimate oskuste kohaselt vahendada. Tere tulemast Puhta Toidu saatkonda!
Wrap’n’Roll (Rävala pst 6; Balti Jaam, Kopli 1; Ülemiste Centre, Suur-Sõjamäe 4)
Wrap’n’Roll – tervislik tänavatoit! Krõbedad ja soojad vrapid!
Salasõna: “Tallinn Music Week” annab kõikidele vrappidele 10% soodustuse.
Let’s Wrap’n’Roll!
Vegan+ (Kopli 1)
Vegan+ hindab taimseid toite, mis on ühtaegu erilised ja omased. Iga tooraine väärtustamine selle valmistamise ja serveerimise protsessis on meile olulised, et anda edasi meie armastust hea taimse toidu vastu. Oleme valinud enda tooteks vegantoidu selleks, et vähendada loomade ekspluateerimist, hoida meie ökoloogilist jalajälge toitumisel väiksena ja säilitada positiivset meelt!
Frenchy (Telliskivi 60A – B building)
Telliskivi Loomelinnaku südames asuv Frenchy bistroos kohtab mõnusal kujul Prantsuse kööki ja veinikultuuri. Prantslasest omanik ja peakokk on pead kokku pannud, et luua menüü, mis viib külastaja retkele läbi Prantsusmaa eri paikade ja paljud tooted on ka otse Prantsusmaalt pärit (juust, liha, austrid jne). Meie veinivaliku moodustavad ainult pudelid, mida oleme importinud väiketootjatelt, keda isiklikult teame ning kellega aastaid koostööd teinud oleme. Tänu Coravini tehnoloogiale on paljud veinid klaasikaupa saadaval. Meie meeskonna abiga saate suurepärase veinikogemuse, ja seda taskupärase hinnaga. Frenchyl on kaks korrust. Vahekorrust saab broneerida kuni 20-pealistele gruppidele ja asupaik tervikuna mahutab kuni 65 inimest.
Reval Café (Telliskivi 60A)
Telliskivi Reval Café kutsub külla oma hubase ja kergelt boheemlasliku õhkkonnaga, pakkudes mõnusaid ampse ja kohvihetki Loomelinnaku vahetus keskkonnas. Pakkudes maitsvat toitu, magusaid ampse ning kvaliteetset kohvielamust mõistliku hinnaga, on Reval Café nii mõnegi lemmikkohaks.
The Kurze (Kopli 23)
Kurze on väike restoran, mis põhineb etnilistel toiduretseptidel. Ettevõtte asutaja Nuriyan Navruzova on pärit Dagestanist, kus elab 33 rahvust, kel on mitmesuguseid retsepte ja traditsioonilisi toite. Kurze on alguse saanud tootest kurze, mis on üks liige pelmeenide maailmast. Tänapäeval ei piirdu Kurze ainult kurzega, vaid menüüs on traditsioonilisi suppe, puljongeid, küpsetisi ja magustoite. Kurze menüü sobib igas vanuses alates imikutest ja ka taimetoitlastele ning veganitele. Lisaks pakume gluteenivabu tooteid ja halaleid. Restorani pääseb hõlpsasti ka beebikäru, ratastooli ja lemmikloomaga. Kurze on esimene ja ainus restoran Eestis, kus tutvustatakse kurzet ja teisi traditsioonilisi Dagestani toite.
Kampai (Peetri 12)
Kampai pole lihtsalt jaapani restoran! Kampai on killuke Tokyot Noblessneri kaldal. Sõbralik sumin ning vaba õhkkond segatud pöörase miljöö ning ainult kõige paremate paladega jaapani toidukultuurist – Kampaiga ei harju ehk kunagi päris ära, samas ei tunne end siin iial võõrana. Palju sõpru, hea ning ainult kõige kvaliteetsem toit ja jook – just selline ongi üks õhtu jaapani izakayas. Enam ei pea selle kogemiseks enam teisele poole maakera sõitma, selle leiab siitsamast Tallinnast!
GC Gastrobar (Lai 40)
GC Köök – on kvaliteetne ja tervislik toit, mis valmistatakse peakoka isiklike retseptide järgi, erinevate köögimaailma maitsetega. Pakume kreatiivseid ja maitsvad roogi: erinevaid pastasid (Euroopa ja Aasia stiilis), paninisid, friikartuleid, tempurat, Poke Bowli ja kooke.
KOKOMO Coffee Roasters & Karjase Sai (Marati 5)
Avatud tootmisega pood-kohvik pagar-röstikoda uues Koplis, Põhjala Tehases.