Järgmise aasta Tallinn Music Weeki festivalile saabus 1323 esinemistaotlust 63 riigist | Tallinn Music Week

Järgmise aasta Tallinn Music Weeki festivalile saabus 1323 esinemistaotlust 63 riigist

Järgmisel kevadel 25.–28. märtsini kaheteistkümnendat korda toimuv rahvusvaheline uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) tõmbab ligi muusikuid kogu maailmast. Festivalile saabus 1323 esinemisavaldust 63 riigist. Avalduste esikolmikusse jõudis Eesti ja Venemaa järel esmakordselt Ühendkuningriik. 

TMW 2020 programmi kinnitatud artistid avalikustatakse 2020. aasta veebruaris. Festivali muusikaprogramm toimub Põhja-Tallinna kontserdipaikades ja konverents Eesti Kunstiakadeemias. 

TMW 2020 festivalipass hinnaga 40 eurot ning festivali ja konverentsi ühispass hinnaga 150 eurot on müügil festivali veebipoes. Alates 14. detsembrist tõusevad passide hinnad vastavalt 55 ja 175 euroni. 

Oktoobri lõpust kuni 1. detsembri südaööni aset leidnud TMW esinemistaotluste vooru tulemus näitab nii kodu- kui ka välismaiste muusikute jätkuvalt kasvavat huvi festivali vastu. Võrreldes 2019. aasta festivaliga on taotluste hulk tõusnud ligi 100 võrra. Esinemissoove tulevasele festivalile laekus 1323 artistilt 63 riigist. Kõige enam taotlusi (168) saabus Eestist, järgnesid Venemaa 162, Ühendkuningriik 130 ja Soome 129 taotlusega. Üha enam avaldusi laekub aasta-aastalt ida- ja põhjanaabrite kõrval ka maailma juhtivatest muusikatööstuse riikidest nagu Ühendkuningriik, Rootsi ja Saksamaa. Tõusvat huvi Eesti festivali vastu on täheldada ka kaugemate maailmajagude maades, sealhulgas Koreas, Hong Kongis, Marokos, Senegalis, Bermudas, Iraanis, Uus-Meremaal ja Mehhikos.

TMW 2019 esinemistaotluste TOP10 riikide kaupa:

Eesti: 168
Venemaa: 162
Ühendkuningriik: 130
Soome: 129
Saksamaa: 78
Rootsi: 59
Valgevene: 54
Itaalia: 44
Läti: 36
Poola: 34

26.–28. märtsini 2020 toimuva TMW muusikaprogrammi esinejad avalikustatakse tuleva aasta veebruaris. Sarnaselt viimasele festivalile koondub ka TMW 2020 muusikaprogramm peaasjalikult Põhja-Tallinna Telliskivi Loomelinnakusse ja Noblessneri sadamalinnakusse ning uute põnevate toimumispaikadena on kavasse lisandumas muuhulgas Fotografiska Tallinn, Proto avastustehas koos Nobeli saaliga ja Kai kunstikeskus. Keskendudes erilise hoolega iga esinejat parimal moel esile tõstvale produktsioonile, kaasatakse programmi koostamisse ka rahvusvahelisi kuraatoreid ja muusikabrände, nende seas Soome suurima kultuurikeskuse Tampere Hall, mis tähistab järgmisel aastal oma 30. tegutsemisaasta täitumist.

Muusikafestivali kõrval on TMW põhiprogrammis ka 27. ja 28. märtsil Eesti Kunstiakadeemias aset leidev konverents, mille fookusteemadeks on uue ajastu muusikatööstus ja kestliku arengu tegevussuunad, sealhulgas kultuurivaldkonna prioriteedid, kodanikuühiskonna kaasamine ja inimkeskne areng. Konverentsi esimesed kõnelejad ja teemad kuulutatakse välja käesoleva aasta detsembri jooksul.

Festivali kavas on ka tasuta linnalava kontserdid, avalike vestluste sari TMW Jutud, muusikateemalised töötoad lastele ning erinevaid kunstivorme ja kodanikualgatust ühendavad ettevõtmised avalikus linnaruumis. Kogu festivali programm avalikustatakse järk-järgult 2020. aasta jaanuarist märtsini.

TMW 2020 festivalipass hinnaga 40 eurot ning festivali ja konverentsi ühispass hinnaga 150 eurot on müügil festivali veebipoes. Alates 14. detsembrist tõusevad passide hinnad vastavalt 55 ja 175 euroni.

TMW festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. Muusikaprogrammi korraldus ja produktsioon saab teoks koostöös Damn.Loud agentuuriga. TMW konverentsi ja muusikatööstuse arendusprogrammide partner on Music Estonia.