Terviseamet kinnitab TMWile ja partneritele, et Eesti ei ole Covid-19 riskipiirkond | Tallinn Music Week

Terviseamet kinnitab TMWile ja partneritele, et Eesti ei ole Covid-19 riskipiirkond

Kuna õhus on COVID-19 haigust põhjustava koroonaviirusega seonduvad küsimused, kohtusid TMW esiendajd teisipäeval, 3. märtsil oma partneritega, et arutada, kuidas 25.–29. märtsil toimuvat rahvusvahelist festivali Terviseameti soovituste järgi paremini korraldada. Kohtumisel osalesid Turismiamet, Kultuuriministeerium, Tallinna Linnavalitsus, Tallinna Lennujaam, Telia, TMW turismisektori partnerid GoTravel ja Nordic Hotel Forum, toimumispaikade esindajad Telliskivi Loomelinnakust, Noblessnerist ja Eesti Kunstiakadeemiast, programmipartnerid muusikatööstuse organisatsioonidest Music Estonia ja Live Music Estonia ning tervishoiu ja turvateenuste partnerid Meeskond ja Eldred. Suur tänu Terviseametile, kes meiega ühines ja nõu andis!

Kohtumise eesmärk oli jõuda ühisele arusaamale selles, kuidas parandada hügieenimeetmeid nii festivali ajal kui ka üleüldiselt Tallinna muusika- ja kultuurisündmustel.

Kahe tuvastatud nakatunuga Eesti ei ole praegu riskipiirkond. Meie tervishoiusüsteem on tugev, valvas ja valmis tegutsema. Eesti fookus on praegu ennetustegevusel ning soovisime tagada festivali toimumise riiklikult sätestatud põhimõtete järgi. Hetkel ei ole kehtestatud piiranguid avalikele üritustele ja kogunemistele, aga TMW soovitab kõigil, kes on TMW-le eelneval kahel nädalal viibinud riskipiirkondades Hiinas, Põhja-Itaalias (s.h. Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piemonte), Iraanis, Jaapanis, Singapuris ja Lõuna-Koreas kaaluda tänavusel festivalil mitte osalemist.

Eesti Vabariigi valitsus on juba teinud samme selleks, et meie riigi ja pealinna väravad maailma – Tallinna Lennujaam ja Tallinna Sadam – oleks kaitstud. Selle nimel paigaldatakse lennujaama ja sadamasse termokaamerad, et tuvastada võimalikke nakatunud reisijaid. Tallinna hotellid ja restoranid on saanud Terviseametilt juhtnööre ning TMW järgib samuti Terviseameti soovitusi, mis puudutavad rangemat sanitatsiooni režiimi festivali üritustel, sh õhtustel kontsertidel ja konverentsil. Koostöös turvapartnerite ja meditsiiniteenuste pakkujatega Meeskond ja Eldred hoolitseme selle eest, et festivali toimumispaikade läheduses oleksid meditsiiniekipaažid ja saadaval desinfitseerimisvahendid.

Mõned soovitused, kuidas end ja teisi paremini kaitsta:

  • Reisides kanna hoolt, et Sul oleks kehtiv reisi- ja tervisekindlustus
  • Hoia silm peal nii enda elukoha kui ka muude piirkondade hetkeolukorral seoses viiruse leviku ja sätestatud ettevaatusnõuetega
  • Vaata üle Terviseameti koostatud soovitused

TMW laadsetel avalikel üritustel ja rahvusvahelistel koosviibimistel soovitame ka:

  • Vältida tavapäraseid käepigistusi ja tervitussuudlusi.
  • Vältida kätega näo puudutamist, kuna see on üks põhilisi viiruse levimise viise
  • Vältida avalikus kohas pindade puudutamist
  • Pesta käsi põhjalikult või kasutada alkoholi baasil käte desinfitseerijat
  • Kuivatada käed korralikult puhta paberi või ühekordselt kasutatava rätiga

TMW tiim ja partnerid on valmis teid kolme nädala pärast Tallinnas vastu võtma!

Jääge terveks!