Tallinn Music Week toimub augustis vastavalt valitsuse otsusele avalike ürituste toimumise osas | Tallinn Music Week

Tallinn Music Week toimub augustis vastavalt valitsuse otsusele avalike ürituste toimumise osas

Vastavalt Eesti Vabariigi Valitsuse Kriisikomisjoni otsusele eile, 12. mail, mis võimaldab  osalejate piiranguga avalike sise- ja väliürituste toimumist juulis ja augustis, kinnitab Tallinn Music Week (TMW) festivali toimumist 26.–30. augustil.

TMW muusikaprogramm koosneb 27.–29. augustile jaotatud eraldi kontserdiõhtutest Tallinna klubides ja kontserdisaalides ning on kohandatav vastavalt otsuses sätestatud piiranguile, mille kohaselt võib väliüritusi pidada kuni 1000 inimesele ja siseruumides toimuvaid üritusi kuni 500 inimesele. Samuti on võimalik korraldada TMW konverentsi ja tasuta linnaprogrammi piiratud mahus üritusi. Kõigi programmiosade formaati kohandab festivali korraldustiim vastavalt leevendustega kaasnevatele eritingimustele, järgides ühtlasi kõiki antud perioodil kehtivaid reegleid, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Rahvusvahelise festivalina arvestatakse mitte ainult sellega, mis toimub Eestis, vaid ka olukorraga välisriikides.

TMW peakorraldaja Helen Sildna sõnul on TMW kenasti kohandatav nõutud reeglitele, kuna festivali üritused toimuvad üle linna erinevates asukohtades. „Üks olulisemaid eesmärke me tiimi jaoks on mõelda läbi, kuidas tänavune TMW saab olla maksimaalselt kasulik Eesti artistidele ja muusikasündmusi teenindavale ökosüsteemile helirendifirmadest hotellideni. Juuli ja august annab võimaluse kogu kultuurivaldkonnale ja sündmuskorraldajatele näidata üles vastutustundlikku nutikust ning tõestada, et suudame väärtust ja uut kvaliteeti pakkuda ka keerulistes oludes.“

26.–30. augustil toimuva TMW 2020 kavas on kolmepäevane muusikaprogramm, konverents EKAs, linnafestivali üritused ja eriprogramm Paldiski Pühapäev. Piirangutega seotud muudatused festivali korralduses avalikustatakse juunikuus.

TMW 2020 muusikafestivali pass (65 eurot), konverentsi ja festivali ühispass (175 eurot), konverentsipass (150 eurot) ja toetajapass (500 eurot) on müügil festivali veebipoes. Telia klientidele kehtib TMW passide ja piletite ostmisel eelmüügist 20% hinnasoodustus tavahinnast. Lisainfo

TMW 2020 esitleja on Telia.

TMW festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. TMW 2020 muusikaprogramm valmib koostöös agentuuriga Damn.Loud, konverentsi muusikatööstuse programm koostöös Eesti muusika arendus- ja ekspordikontoriga Music Estonia.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Kultuurkapital, Tallinna Ettevõtlusamet ja EAS.

TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.